Kannattaako vanha tietokone huoltaa?


On aina paljon ekologisempaa huoltaa ja korjata vanhaa, kuin hankkia uutta. Tämä pätee niin autoihin, vaatteisiin kuin vaikka tietokoneisiin. Tietokoneet eivät suinkaan ole ilmaisia. Huoltamalla vanhaa konetta se toimii useita vuosia sen kummempia hidastelematta tai vioittumatta. Edullinen tietokonehuolto silloin tällöin säästää paljon rahaa uusiin, vähintäänkin satoja euroja maksaviin tietokoneinvestointeihin verrattuna. Tietokonehuolto on siis sekä taloudellinen että ekologinen vaihtoehto.

Tietokone kannattaa huoltaa säännöllisesti

Tietokoneen vuosihuolto varmistaa, että vanhakin mylly toimii nopeasti ja varmasti, ja että sillä on vielä pitkä käyttöikä edessään. Onko mitään ärsyttävämpää, kuin odottaa verkkosivun tai tiedoston latautumista?

Pölyn, turhien tiedostojen ja ohjelmien sekä ehkä jopa viruksien täyttämä tietokone on altis vioittumaan, ehkä jopa lopullisesti. Tietokone kannattaa huollattaa, ennen kuin se tarvitsee viedä korjaajalle – tai elektroniikkaromulavalle.

Tietokone rupeaa taas tottelemaan ja toimivaan jouhevammin, kun sille suoritetaan laitteiston testaus, virustarkastus, tietoturvan varmistaminen, kovalevyn kuntotarkastus ja eheytys, sekä Windowsin rekisteripuhdistus, virhetarkistus ja päivitys. Vuosihuollon yhteydessä voidaan poistaa myös turhat tiedostot ja prosessit tietokoneen toimintaa hidastamasta, ja puhdistaa pölyt laitteen sisältä. Jos viruksia löytyy, saadaan ne samalla poistettua. Tarvittaessa vinkkaamme mahdollisuuksista päivittää konetta vielä paremmaksi.

Saat takaisin testatun ja varmatoimisen laitteen. Tietokone ei ylikuumene tai hurise äänekkäästi, käyttöjärjestelmän toiminta on luotettavampaa, käynnistäminenkin tapahtuu nopeammin. Kaikki muukin lataaminen ja muu tietokoneen käyttö toimii nopeammin, eikä vikatilanteita juuri esiinny. Tiedät myös, millä tavalla ja mihin hintaan konetta voidaan päivittää paremmin tarpeitasi vastaavaksi.


Onko tietokoneesi hidas? Voit huoltaa sitä myös itse

Hidasta tietokonetta voi huoltaa myös itse poistamalla turhat sovellukset. Windows jumittaa yleensä juuri siksi, että lukuisat turhat sovellukset käynnistyvät joka kerta Windowsia avatessa. Sovellusten automaattisen käynnistymisen voi estää Tehtävienhallinnan kautta. Windowsin esteettisiä elementtejä, kuten varjostuksia ja tehtäväpalkin animaatioita, voi myös poistaa hidastamasta tietokoneen suoritusnopeutta. Varsinkin vanhempi tietokone kuormittuu kovasti näistä Windows 10 -käyttöjärjestelmän visuaalisista turhakkeista. Saat kikkailut pois Suorituskykyasetuksista. Voit kokeilla myös vaihtaa virrankäyttöasetuksia, ja valita asetuksista ”paras suoritusteho”- tai ”tasapainotettu”-vaihtoehdot. Kun laitat tietokoneen antamaan aina parastaan, lisäät toisaalta myös laitteen sähkökulutusta.

Yksi tärkeimmistä tietokonehuolloista on pölyjen puhdistaminen – pyyhi pölyt ainakin kerran viikossa, sillä sen on hyvin haitallista sähkölaitteille. Tarvittaessa puhdista nukka hiiren alapinnasta, ja leivänmurut näppäimistön kolosista.

Valitse Espoossa Entertom tietokoneesi huoltopaikaksi

Luotettava tietokonehuolto Espoossa on Entertom, joka toimii koko pääkaupunkiseudulla. Voit viedä koneesi heille huoltoon, mutta he tekevät myös kotikäyntejä, mikä on asiakkaan kannalta erittäin kätevää. Pöytäkoneen purkaminen ja kuljettaminen on aika urakka! Asiakas saa kotikäynteinä tehdyistä tietokonehuolloista kotitalousvähennystäkin! Ei yllätyskustannuksia, sillä käytössä on pääosin kiinteä hinnoittelu, eikä pitkiä odotusaikoja, sillä monet viat korjataan jo samana päivänä. Entertom tarjoaa myös kuuden kuukauden työtakuun.